15 let društva INKONT


Slavnostna prireditev ob 15. obletnici delovanja društva INKONT Maribor

 

Slavnostno prireditev je vodil gledališki igralec Bojan Maroševič.

 

»Obstaja pogum, ki se rojeva v bojeviti vročici ali brezupni nujnosti. In obstaja pogum, ki korenini v sprejemanju groznih okoliščin in vseh njihovih posledic POGUM, ki v življenja, ki bi jih lahko uničila žalost, prinaša zdrav razum, vedrino in upanje. To je pogum, ki vse prenese. TO je največja hrabrost.« (Pam Brown)

 

V času od ustanovitve društva INKONT pa do danes se je zvrstilo neskončno število dogodkov in sprememb. Dobro smo se znali prilagajati vedno novim in novim družbenim spremembam. Te spremembe so bile v bistvu izzivi. Ki so sicer terjali napore, da smo nanje lahko znali pravočasno odgovoriti. Pa vendar smo iz vsake izkušnje izšli bogatejši za vrsto spoznanj in novih priložnosti, ki so nas naredila trdnejše, socialno prodornejše in prepričane, da delamo dobro. 

15. obletnico obstoja društva, praznujemo z zavedanjem, da delamo dobro ljudem, ki našo pomoč potrebujejo. To dejstvo je bistvo našega dela in temelj našega zadovoljstva. Tudi v prihodnosti si bomo po naših najboljših močeh prizadevali, da vsem tistim, ki bodo v našem društvu videli upanje za lajšanje težav, ki jih povzročajo inkontinenca, ginekološke in urološke težave, pomagamo.
Obravnavali jih bomo kot celovite osebnosti, ki ob ustrezni pomoči zmorejo razviti in izkoristiti svoje sposobnosti in se enakopravno, brez zadreg, vključevati v delovno in zasebno okolje.


» Dobro vemo, da to kar delamo, ni nič drugega, kot kapljica v morje. A če ne bi bilo te kapljice, tudi morja ne bi bilo. (Mati Tereza)